Monday, September 23, 2013

wake me up when september ends

Assalamualaikum w.b.t...

well, technically... it's already mid september and going to end soon. ahahaha. logik ah kan buh tajuk tu.

lama nya tak berblog. asyik duk jadi silent reader blog orang lain ja. sekarang ni dah tak macam dulu. dulu baca blog semua pasal life kawan-kawan ja... sekarang ni... rajin pulak menjengah blog ibu-ibu ni. dah jadi ibu ha. bahan bacaan pon more to motherhood lah.

sejak last post... I don't really have time to write something. my last entry pun... I only put some photos of my precious. memang tak tulis banyak mana pun. yelah... raya... then balik johor balik... plusssss my old laptop dah terkubur dah. rosak habis. nak repair dia kata kena tukaq chip hape ntah sampai 500++ so better I buy a new laptop instead of repairing the old one, right.

so here I go... I bodek my abah to 'loan' some money to buy a new laptop. I blame the kitties for the old one. hahaha. memang kittens (masa tu masih kittens) aku nakai gila duk main kejaq-kejaq sampai langgor laptop yg aku letak atas meja kecik. and nowwwww. I got the new one. thank you Abah! so boleh rajin skit kot noh.

btw... I've been transfered to office hour shift. semua gara-gara anak ni. kan duduk sorang ja kat johoq ni. nak taknak... kena sacrifice OT for my precious. kalau tak.. dia kena tidoq dengan pengasuh dia untuk dua hari. taknak taknak. tak rela since she's still breastfeeding. taknaklah bila malam kena guna botol. kesian. 

sekarang ni duduk berdua sajalah dengan anak. suami jauh. semua pasal anak handle sorang-sorang. tapi alhamdulillah dapat bos yang super duper memahami since dulu wife dia pun kena kerja shift masa dia duk jauh. 

a bit challenging jugak jaga dia seorang. mana nak doing house chores, mana nak solat, mana nak mandi, mana nak jaga dia. perghhh. kelam kabut woh tambah kalau dia teriak meneran. even kalau nature's calling pun buat gagah ja dengaq dia nangis. dia nak orang layan dia ja. bukan lapaq pun kadang-kadang tu. agaknya dia pun tahu erti kesunyian kan. haaaa. camtulah ummi ekau ni ha time takdak ekau dulu.

tapi alhamdulillah... mudah nak handle 'Aafiaa ni. dan dia pun duk elok dengan pengasuh time pergi kerja. pengasuh pun okay. 

Oh BTW! kak ipaq aku dah selamat melahirkan baby boy pagi tadi! sepasang dah cucu mak abah. huhuhu. 



2 comments:

ummie_mirahaziq said...

hu..hu..nnt rajin jenguk blog kami sam...he..he..wah dh der geng 'aafia ni

hannah joe said...

hihi. insyaALLAH... tulaaa. dah ada geng nak buli acu n aki dia dah la